Speuren

plezier & ontspanning

voor

hond & eigenaar

 

De eerste les
Elke les duurt een uur en voor de eerste les krijg je van mij een video toegestuurd waarbij ik je meeneem in het ontstaan van het speuren, vertel ik je alvast iets over de hondenneus en leg ik de basis van de lijnvoering uit. Tijdens de eerste les is er ruimte voor kennismaking, het stellen van vragen n.a.v. de video en dan gaan we direct aan de slag en zullen jij en je hond de eerste speurmeters gaan maken!

Vervolg
De kans is groot dat jullie na de eerste les ‘hooked on’ zijn, zo leuk is speuren! Veel combinaties speuren eens per twee weken, mede omdat de lessen vrij intensief zijn voor de hond. Elke week of eens per maand kan natuurlijk ook. Als de basis er een beetje inzit is het net fietsen en verleer je het niet meer.

We trainen zonder druk of dwang en om die reden werk ik niet met diploma’s of certificaten. Wel kunnen we werken aan persoonlijke doelen en het opbouwen van de moeilijkheidsgraad van de sporen. Doordat de omstandigheden nooit hetzelfde zijn blijft speuren uitdagend voor hond & eigenaar. Het weer, wandelaars, andere honden, wild, fietsers, paarden, auto’s, andere ondergronden, het is allemaal van invloed tijdens het speuren!

 

Omgeving
We starten altijd in het bos, op een onverharde ondergrond. Hier blijft de geur van de vermiste het beste ‘plakken’ en in deze meestal rustige omgeving heb je als eigenaar de tijd om je de lijnvoering en het lezen van je hond goed eigen te maken. Als jij en je hond toe zijn aan wat meer uitdaging zullen we ook eens een stukje

‘verhard’ meenemen. Geur gedraagt zich anders op een fietspad, weg of woonwijk. Ook is daar vaak veel meer afleiding en heb je rekening te houden met het verkeer. Industrieterreinen zijn vaak een tussenstap van bos naar woonwijk. Afhankelijk van jullie mogelijkheden en wensen speuren we dus zowel onverhard als verhard.